Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
18.11.2008
С топло посрещане и безупречна организация от страна на представителите на Котра ще запомни Сеул зам.-кмета по туризъм, спорт и оперативни програми Тони Милева.

С топло посрещане и безупречна организация от страна на представителите на Котра ще запомни Сеул зам.-кмета по туризъм, спорт и оперативни програми Тони Милева.

   Участието на представител на община Враца в престижния инвестиционен форум бе по покана на министъра на околната среда на Република Корея, а пътуването стана възможно с помощта на Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите и търговската секция на посолството на Република Корея.
   Събитието събра участници от Азия и Европа свързани с инвестиционни проекти и водещи корейски фирми. Приветствие към участниците отправи заместник-министъра на околната среда на Корея. По време на форума се подписа меморандум между министерството на околната среда на Корея и други отговорни лица от южнокорейската администрация и бизнес.
   По време на проведените срещи стана ясно, че за сравнително кратката си 18-годишна история на двустранните отношения, Българя и Корея са постигнали много за развитието на приятелски и взаимноизгодни връзки. В специално организираната пет-часова работна среща за запознаване на бизнеса с интегрирания проект за водния цикъл на град Враца, който е най-големият проект във водния сектор на България подчертано голям интерес бе проявен от страна на осем от големите компании, между които Самсунг, Хюндай, Хансол, Динет Корпорейшън.
   Представителите на корейските компании отбелязах, че България е интересна инвестиционна дестинация за тях. Налице е изявена воля от двете страни да развиват отношенията във всички области като особено внимание следва да се обърне на задълбочаването на икономическите и търговски връзки във водния сектор. Вице-президентът на Хюндай изрази готовност да бъде даден импулс на сътрудничеството в тази област, по-специално в реконструкцията на пречиствателната станция, където корейската страна има уникален опит. По неговите думи водата крие повече заплахи от боклуците.
   В рамките на форума участниците се запознаха с работата на най-голямото сметище в света – Инчонг, центъра за контрол на показателите на околната среда, пречиствателната станция Юнгнанг и с модерен завод за изгаряне на отпадъци. Домакините организираха и специален тур за запознаване със забележителностите на гр. Сеул.

#
# # # #