Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
14.02.2014
Министър Терзиева: „Кмете, свършили сте много добра работа”

Министър Терзиева:  „Кмете, свършили сте много добра работа”

         Висока оценка постави министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева на кмета на Враца инж. Николай Иванов. „Кмете, свършили сте много добра работа! Искам да благодаря на кмета и на Общината за навременното изграждане на трите центъра за настаняване от семеен тип и защитеното жилище, които откриваме днес. В тях ще настаним деца в неравностойно положение, деца без родители, които знаем в какви домове живеят в момента” – каза министър Терзиева. Министърът и кметът на Враца прерязаха лентата на един от трите Центъра за настаняване от семеен тип и Защитено жилище, изградени по проекта „ИСКРА – иновативен социален комплекс от резидентни алтернативи”, финансиран по ОП „Регионално развитие”. Проектът е на стойност 2 594 184 лв. , а в новите сгради ще бъдат настанени общо 44 деца и младежи с увреждания.

„С този проект социалната инфраструктура на нашата община добива един почти завършен вид. Имаме самочувствието, че Враца е една от най-социално ангажираните общини. С този проект добавяме един нов щрих към всички важни социални услуги, които извършваме. Продължаваме с усилията да надграждаме постигнатото. Сега е моментът да съобщя добрата новина, че имаме осигурено и финансиране на тази услуга – предстои съвсем скоро да подпишем договора за безвъзмездна финансова помощ” – поясни инж. Николай Иванов. Освен ползи за децата и младежите в риск, този проект ще осигури и заетост на квалифицирани педагози, психолози и възпитатели.

 

 

 

         На церемонията присъстваха също областният управител Венцислав Василев, секретарят на областната администрация инж. Слави Димитров, зам.-кметовете инж. Красимира Георгиева и инж. Николай Йорданов.

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”