Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
14.02.2014
Започва изграждането на парк в жк „Дъбника” във Враца

Започва изграждането на парк в жк „Дъбника” във Враца

Първа копка на изграждането на парк в най-големия жилищен комплекс във Враца – жк „Дъбника” - направиха днес министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и кметът инж. Николай Иванов. „За мен е удоволствие, когато присъствам на такива първи копки по ОП „Регионално развитие”. Този проект е от много важно значение, за да се подобри градската среда във Враца и да се превърне градът в по-добро място за живеене. След завършването му ще имате една много голяма придобивка” – каза при откриването министър Терзиева. В приветственото си слово кметът инж. Иванов подчерта, че днес е поредният хубав ден за община Враца. „Изключително щастлив съм да ви приветствам на първата копка по проекта „Враца – привлекателно място за живеене”. Това е поредният проект на нашата община по ОП „Регионално развитие”. Бюджетът му е над 5 милиона лева и очакваме да бъде завършен през май 2015 г. Изпълнявайки този проект ще отговорим на нуждите на града и неговите гости за една по-модерна градска среда. Един красив проект, който ще увеличи зелените зони във Враца” – допълни инж. Николай Иванов.

            Проектът ще сбъдне една дългочакана мечта на врачаните, живеещи в жк „Дъбника”. Новият парк ще бъде първият в над 30-годишната история на жилищния комплекс. Предвижда се в границите на парка да има открита сцена, обособени водни пространства със светлинни ефекти, водно шоу, изложбена площ, детски площадки и фитнес.

            По проекта „Враца – привлекателно място за живеене” в жк „Дъбника” ще бъдат изградени също детска и спортна площадки, ще бъде обновен парк „Хижата”, ще има нови детска и спортна площадки в жк „Медковец”, паркова зона в района на „Медковско дере” и модерен полигон за екстремно колоездене.

            Сред официалните гости на церемонията бяха също областният управител Венцислав Василев, секретарят на областната администрация инж. Слави Димитров, зам.-кметовете инж. Красимира Георгиева и инж. Николай Йорданов, проектантът В. Рангелов и изпълнителите инж. Ив. Иванов и инж. Р. Додушки.

 

 

  

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #