Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
18.02.2014
Община Враца и строителната камара подписаха споразумение за сътрудничество

Община Враца и строителната камара подписаха споразумение за сътрудничество

            Споразумение за сътрудничество подписаха днес кметът на община Враца инж. Николай Иванов и инж. Росен Додушки – председател на регионалното представителство на Камарата на строителите в България. „Едно реално работещо партньорство през изминалите две години днес бе официализирано. През този период имахме изключително коректно и добронамерено сътрудничество със строителната камара във Враца, което ни помага да вземаме правилните решения по отношение политиката на общината към местния строителен бизнес, да подобрим капацитета си по отношение на публичната ни инвестиционна програма, да вземаме правилните градоустроиствени и устроиствени решения. Това е едно партньорство изключително важно за града, което ще продължи” – каза при подписването на документа кметът на Враца. Инж. Николай Иванов припомни, че с подписването на споразумението изпълнява още един от предизборните си ангажименти. По време на предизборната кампания бе подписано намерение за бъдещо сътрудничество със строителната камара, което с годините стана реалност.

            В споразумението са залегнали принципите на равнопоставеност и взаимно уважение. Сътрудничеството ще се осъществява при спазване на законите на България и ще се реализира при изпълняване на общите цели за гарантиране на прозначно и ефективно управление. Община Враца ще предоставя възможност за извършване на независим професионален мониторинг на процеса на подготовка на тръжната документация при изграждане на инфраструктурни проекти с важно обществено-икономическо значение. Строителната камара във Враца се ангажира да участва в съвместни и самостоятелни екипи за наблюдение на процеса на подготовка и изграждане на инфраструктурни обекти с важно значение. При наблюдението трябва да бъдат спазвани принципите на безпристрастност и професионализъм, като се защитават интересите на Община Враца като потребител на строителните услуги. Споразумението предвижда и обмен на експертизи в областта на строителството.

            В края на церемонията инж. Росен Додушки връчи на кмета инж. Николай Иванов инвестиционен проект за предстоящата през тази година реконструкция на улиците във Враца, която ще се финансира по националната програма за растеж и устойчиво развитие на регионите. Проектът е изготвен и се предоставя на Общината напълно безвъзмездно от строителната камара във Враца.

  

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #