Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
28.02.2014
Учители проведоха национално съвещание във Враца

Учители проведоха национално съвещание във Враца

         Над 300 директори на училища и детски градини от врачанска област и синдикални председатели от 14 области в България се събраха на национално съвещание във Враца. Темата бе „Съставяне и приемане на бюджета на средното образование за 2014 г.”, а срещата бе организирана от Синдиката на българските учители. Във встъпителното си слово д.ик.н. Янка Такева, председател на СБУ, благодари на кмета на Враца инж. Николай Иванов за доброто социално партньорство. „Благодаря Ви също за това, че образователната система тук няма проблеми със стабилността и сигурността на работните места. С г-н кмета разговаряхме също за бъдещите политики за развитие на образователната система” – каза пред присъстващите Янка Такева.

         „Ние всички имаме отговорността да осигурим на нашите деца и ученици добро образование и възпитание, което ще гарантира успешната им реализация в живота. Прекрасно знаем, че за да се осъществят тези цели е необходимо да бъде оценен трудът на работещите в системата на образованието, на учители, възпитатели, педагози, на управленските екипи. Пожелавам ви да осъществите всички важни идеи и предложения в планирането и разходването на финансовите средства за да реализирате  всички свои планове и същевременно да осигурите качествено образование в учебните и детски заведения” – каза в приветственото си слово инж. Николай Иванов.

Сред участниците в семинара бяха също Камен Йорданов от МОН и Марияна Мотева от МФ. На работното заседание присъстваха Галина Евденова – началник на РИО и зам.-кметът по образование Красимир Богданов.

 Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”