Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
11.04.2014
Кметът провери как върви строителството по проекта „Враца – привлекателно място за живеене”

Кметът провери как върви строителството по проекта „Враца – привлекателно място за живеене”

         На какъв етап са строителните дейности в три от обектите по проекта „Враца – привлекателно място за живеене” провериха днес на място кметът на Враца инж. Николай Иванов и зам.-кметът инж. Красимира Георгиева. Работата по изграждането на ново спортно игрище в района на бившето „гумено игрище” е започнала в началото на март. Там ще се изградят модерни площадки за игра на волейбол, баскетбол и минифутбол. Към момента са построени трибуните, върху които ще се монтират пейки за зрителите, направена е оградата и осветлението. Строителите работят по настилката на игрището, която ще отговаря на всички съвременни изисквания. Очаква се този строителен обект да бъде завършен преди 1 юни.

Втората спирка по време на обиколката бе в близост до новоизградения канал на Медковско дере. Успоредно на него ще се построи полигон за екстремно колоездене с дължина 480 метра в едната посока, който да отговаря на световните стандарти. Съоръженията по него ще бъдат сертифицирани от Световната организация по екстремно колоездене и там ще могат да се провеждат международни състезания. Строителите вече са почистили и подравнили терена за трасето. Направена е вертикалната планировка. Поставено е осветление, а днес се монтира видеонаблюдението. В горната част на района ще бъдат изградени детска площадка и фитнес на открито. Строителните дейности по този обект ще завършат в началото на май.

 

 

Новият обществен парк в жк „Дъбника”, който ще е на площ от 33 декара, бе третият строителен обект, който бе инспектиран от инж. Иванов и инж. Георгиева. На кота нула е завършена сградата на амфитеатъра, а в момента строителите работят по вертикалните й елементи и сцената. Наляти са основите на трите фонтана в парка. Положени са кабелите на районното осветление. Изградено е машинното отделение, което ще обслужва фонтаните. Паркът ще бъде завършен в края на декември тази година. „Доволен съм от работата на строителите. Всички строителни дейности вървят в срок и се очаква обектите да бъдат завършени навреме. С реализирането на проекта искаме Враца наистина да стане едно по-приятно място за живеене” – коментира кметът инж. Николай Иванов. Общата стойност на проекта е 5 654 815 лв., като от тях съфинасирането и дофинансирането от Общината е над 780 000 лв.

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”