начало » Новини
12.05.2014
Затварят участък от бул. „Демокрация” във Враца за месец

За един месец – от 14 май до 15 юни – ще бъде затворен за движение бул. „Демокрация” във Враца в участъка от площад „Св. Софроний Врачански” до кръстовището с ул. „Екзарх Йосиф”. Причината е извършване на строително-монтажни работи по водния цикъл преди предстоящия основен ремонт и цялостно асфалтиране на уличното платно. Това налага промяна в маршрутите на обществения транспорт, така че участъкът да бъде избегнат. От площад „Св. Софроний Врачански” до жк „Медковец” и „Химко” вместо тролейбуси ще пътуват автобуси. Маршрутът ще минава от площад „Св. Софроний Врачански” (пред тотопункта), по бул. „Мито Орозов” (спирка по желание пред клуба на инвалида), бул. „Васил Кънчов” до автогарата, нова временна спирка в обособен „джоб” ще има на кръстовището на бул. „Екзарх Йосиф” и бул. „Демокрация”. След това се продължава по всички съществуващи спирки на тролейбусната линия до обръщалото в жк „Медковец”. От жк „Медковец” до „Химко” и гробищен парк транспортът ще се извършва от маршрутка. В обратната посока маршрутът е същият. За този период тролейбусите ще се движат от жк „Дъбника” и ученическото градче до площад „Св. Софроний Врачански” по познатите линии. С един билет за тролей или с абонаментна карта ще може да се пътува по цялото трасе.

         Ще има промени и в маршрута на автобусна линия № 2. Автобусите няма да пътуват по бул. „Демокрация” в участъка от площад „Св. Софроний Врачански” до автогарата, а ще се движат по бул. „Васил Кънчов”. Колите по тази линия ще се пътуват от 6.30 ч. до 9.30 ч.

         Маршрутката с номер 50 и автобусите по линиите с номера 5, 6, 7, 8, 10, 13, 20 и 23 вместо по бул. „Демокрация” ще преминават по бул. „Васил Кънчов”. В обратната посока спирките са същите, но вместо по ул. „Г. С. Раковски” ще се връщат по ул. „Иванка Ботева”.

В маршрута на автобусна линия № 3 няма да има промени.

Подробни разписания с точните часове на преминаване на градския и междуселищен транспорт ще бъдат разлепени на всички спирки.

 

 

 

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”