начало » Новини
19.05.2014
Министър Папазов пристигна във Враца

Министър Папазов пристигна във Враца

            На работна обиколка днес във Враца пристигна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. На жп гарата той бе посрещнат от кмета инж. Николай Иванов,  от областния управител Венцислав Василев, Младен Младенов – началник на жп гарата и Светломир Николов – директор на „Управление на движение на влаковете и гарова дейност” към ДП „НКЖИ”. За посещението в града дойдоха също заместник министърът Антон Гинев, Християн Кръстев – изпълнителен директор на „БДЖ” и Милчо Ламбрев – генерален директор на  ДП „НКЖИ”.

            Работната обиколка бе направена с електрическа мотриса от София до Враца. Министър Папазов и неговите колеги инспектираха ремонтиращите се участъци по жп линията София – Мездра. Във Враца гостите посетиха двете жп гари – старата и новата, и железопътната секция в града. „Проверихме цялото трасе, включително участъците, в които и в момента продължават ремонтните дейности. Завършените участъци позволяват съвсем безконфликтно да се пътува от София до Враца. Ние го направихме за час и 40 минути, с всички спирания. След завършването на участъка около Своге, където в момента се подменят релсите, между тези две гари пътуването ще е за час и 30 минути. Това, сравнено с пътния участък, позволява една свободна конкуренция” – каза Данаил Папазов. Очаква се ремонтът около Своге да приключи в началото на август. В ремонта на жп участъка от София до Мездра ще се вложат общо 14 милиона лева от бюджета на „НКЖИ”.

 

 

Министърът на транспорта и кметът на Враца разговаряха за инвестициите в региона. През тази година те ще са насочени основно в ремонта на железопътната инфраструктура. „Министър Папазов каза, че ремонтът ще подобри пътуването по линията София - Мездра, ще съкрати времетраенето на пътуването и ще повиши комфорта. Тези инвестиции в региона ще продължат. Дадохме си дума да обединим усилията си и през следващата година да работим за благоустрояването на района на жп гарата във Враца” - каза инж. Николай Иванов.

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”