начало » Новини
30.05.2014
Откриха нов кабинет по география в училище „Христо Ботев”

Откриха нов кабинет по география в училище „Христо Ботев”

            Нов кабинет по география бе открит днес в СОУ „Христо Ботев” във Враца. Лентата бе прерязана тържествено от кмета на Враца инж. Николай Иванов и Лазар Додев – представител на Министерството на образованието и науката. Откриването стана в деня, в който училището чества патронния си празник. „В дните на Ботевата слава, Вашия празничен ден е особено тържествен и вдъхновен от величавия подвиг и идеалите на Христо Ботев. Да пазиш живи въглените на националната памет е задача отговорна, понякога нелека. С професионализъм и търпение, близо две столетия учителите от СОУ „Христо Ботев“ изпълняват призванието си да учат и възпитават младите личности и да ги превръщат в пълноценни граждани с горд ботевски дух! Днес Вашите постижения и награди от национални и международни конкурси продължават да правят всички ни горди и уверени в таланта и възможностите на вашите ученици. Приемете най-искрените ми благопожелания за здраве и нови успехи, късмет и благополучие! Носете гордо ботевото име!” – с тези думи се обърна към екипа и учениците инж. Николай Иванов. Сред официалните лица на празника бяха също зам.-областният управител Иван Даков и Галина Евденова – началник на Регионалния испекторат по образование.

            Лазар Додев връчи от името на министерството на директора на училището Виктор Кръстев позлатен плакет с образите на свети братя Кирил и Методий. Плакетът е за изключителни успехи в развитието на училището. Додев дари на училището и излючително рядко и ценно издание на книгата „Записки по българските въстания”. Специален сертификат за качество „за образцова и иновативна учебна база” училището получи началника на инспектората Галина Евденова.

            Четири месеца са били необходими за цялостния ремонт и изграждането на новия кабинет по география, който е с атрактивен интериор. Идейният проект е на Ивайло Рацов, който е автор и на проектите на останалите специализирани кабинети в училището. С него се завършва кабинетната система в училището по основните профилиращи предмети – поясни Виктор Кръстев. Стойността на направеното обновяване е 50 000 лева, които са били заделени от бюджета на училището.

            Траянополският епископ Киприян, в съслужение с врачански свещеници, отслужи за здравето на всички водосвет.

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”