Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
11.12.2008
Днес кметът на община Враца инж. Тотю Младенов откри ремонтираното училище в село Тишевица - ОУ „св. Климент Охридски”.

Днес кметът на община Враца инж. Тотю Младенов откри ремонтираното училище в село Тишевица - ОУ „св. Климент Охридски”.

   В училището ще се обучават 105 деца от първи до осми клас от селата Тишевица, Върбица, Горно Пещене, Вировско. В училището на работа са 11 преподаватели и трима възпитатели. ОУ “Св. Климент Охридски” беше изцяло ремонтирано и оборудвано със средства от Програмата за оптимизация на училищната мрежа на Министерството на образованието. Вложените за ремонт средства са над 400 хиляди лева. По предложение на директора на училището Димитър Костов всяка една от класните стаи е боядисана в различен десен - жълто, червено, синьо, розово. Доставени са нови ученически маси, столове, гардероби, бюра. Училището разполага с нов компютърен кабинет, мултимедия, климатик. Столовата е обзаведена с нови маси, столове, хладилници, печки, фризери. Фирмата извършила ремонта на училищната сграда е “Стройко 21”, с ръководител Пламен Петров.
   Цялото население на Тишевица се събра за откриването на обновеното училище. Отец Младен отслужи тържествен водосвет за здраве. Официални гости на събитието бяха зам.кметове на община Враца Силвия Драйчева, Тони Милева и Иван Иванов. Представители на отдел образование към общината, директори на училища във Враца.
   “Няма нищо по-важно за българския родител от това децата му да бъдат образовани. За това днешната дата е много важна за нас, коментира кметът Желая на всички деца много здраве, на преподавателите много търпение и любов и на родителите да помагат на преподавателите и да подават ръка на децата”, Според инж. Тотю Младенов са положени изключително много усилия не само за промяна на сградата, но и за промяна на мисленето на хората. Трябва да се знаят, че децата не се делят на градски и селски. Всички имат равен достъп до качествено образование. Стартирахме с една много тежка реформа в образованието, но тя вече дава своите конкретни резултати.


 

 

 

 

 

 

   Децата от четирите села представиха пред гостите атрактивна програма.- с танци, песни, комикси.
   Председателят на читалище "Пробуда" в село Тишевица П. Папазки прочете поздравителен адрес от името на Тишевишката общност. Те изразиха най-сърдечни благодарности към целия кметски екип на община Враца, кмета на Тишевица Илия Генов, инвеститорите, проектантите, мениджърите, майсторите, които са дали нов живот на 160 годишното училище.
Н. Божилова

#
# # # #