Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.12.2008
Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов отправи призив към гражданите на община Враца да не изхвърлят не загасени въглени от печките на твърдо гориво в контейнерите.

   Към апела се включва и общинската фирма БКС, която само през последната седмица е регистрирала над 10 случая на запалени кофи. През отменилия отоплителен сезон по данни от полицията от пожар, по непредпазливост или умишлено, са унищожени над 40 съда за смет. За да се реши проблема миналата година общинското дружество БКС е поставило съдове за изхвърля на въглените и пепелта, но ефекта според представителите на дружеството е бил нулев. Съдовете или не се ползвали, или са били откраднати. Обсъжда се и вариантът да се глобяват нарушителите.
   Проблемът със запалването е сериозен и за металните, и за пластмасовите контейнери. Пластмасовият веднага се стопява, но ако се запали метален, той ще бъде обхванат от корозия и също ще трябва да се изхвърли, само че месец-два по-късно, уточняват от БКС. Еднакво вредно е, и смяната на материала на контейнерите не е решение. Не можем да кажем, че е умишлена тенденция, явно има недобросъвестни граждани. Надяваме се, коментира кметът инж. Тотю Младенов, че около Коледа и Нова година жителите ще проявят гражданско самосъзнание и няма да има запалени контейнери, колкото през миналата година.
Н.Божилова

#
# # # #