Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.12.2008
Общинската комисия по категоризация на туристически обекти на територията на община Враца изготви отчет за работата си през 2008 година.

   Комисията е извършила проверки и е предложила на кмета на община Враца за категоризация 108 туристически обекта, сред които 12 места за настаняване, 13 заведения за хранене, 15 заведения за бързо обслужване, 38 питейни заведения, 25 кафе-сладкарници и 4 бара. В тези числа влизат два нови семейни хотела, новооткрити пиано-бар и три ресторанта.
   На шест обекта не е уважена заявената от ползвателя категория, тъй като комисията е преценила, че не отговарят на изискванията за съответната категория. В изпълнение на общинската програма за развитие на туризма, ръководството постави акцент върху повишаване изискванията по изпълнение на минималните задължителни изисквания към изграждане на обектите, обзавеждането, оборудването, обслужването и предоставяне на услугите в туристическите обекти, както и на професионалната и езикова квалификация на персонала. При проверките са направени 18 предписания за допуснати нарушения, по-голямата част, от които са отстранени преди изтичането на едномесечния срок от констатирането им.
   В работата на комисията през следващата година предстои преглед на вече категоризирани обекти и тези, които не отговарят на изискванията на притежаваната категория, същата ще бъде понижена, а ако има основания ще бъде отнемана. От това ще следва и затваряне на обекта до привеждане в съответствие с изискванията.

   Текст на отчета на Общинската комисия по категоризация на туристически обекти – 2008 г.

П. Ганчовска