Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
19.12.2008
Дни преди настъпване на Коледните и Новогодишни празници кмета на община Враца инж. Тотю Младенов и неговият екип посетиха над десет детски заведения и яслени групи.

Дни преди настъпване на Коледните и Новогодишни празници кмета на община Враца инж. Тотю Младенов и неговият екип посетиха над десет детски заведения и яслени групи.

Представители на общинска администрация ще бъдат част от всяко детско тържество до края на следващата седмица. Посещенията са част от изготвената програмата на община Враца, с която е взето решение да се зарадват децата преди Коледа. На всяка детска градина община Враца беше подготвила лакомства и играчки, книги. Снежинки, танцьори, коледари, сурвакари посрещаха гостите в всяко детско заведение. Освен с богата музикално-артистична програма децата изненадаха кмета на община Враца и неговия екип с оригинално изработени детски сурвачки, които инж. Тотю Младенов, обеща да постави на видно място в кабинета си. Кметът инж. Тотю Младнов, зам. Кмета Иван Иванов, зам. кмета по образование Силвия Драйчева , зам. кмета Тони Милева , зам. кмета д-р Слави Георгиев, представители на отдел образование- Петя Долапчиева, Ева Стоичова ,Митонка Червеняшка, бяха част от гостите в детските заведение. Директорите на детските заведения в община Враца заявиха, че са удовлетворени от факта, че обществеността и общината в лицето на нейните институции осъзнават , че предучилищното възпитание и образование е инвестиция и важен фактор за просперитета на една община. Според тяхното обръщение за изминалите 1 година са намерили в лицето на инж. Тотю Младенов и неговия екип силен, необходим и ефективен кмет. “Кмет , който със своята дейност, загриженост и отговорност успя да бъде съпричастен с грижите ни за нашите деца”. В голяма част от детските заведения са извършени енергоефективни ремонти, които включват- хидро-изолация, саниране и външно измазване, цялостен покрив в детските градини ремонт на канализацията , подобряване на интериора и екстериора – кухни, дворни площадки и др. “Чрез тях ефекта е голям, защото се намалиха разходите за горива , до минимум се сведе шума в сградите.
“Празниците вече са станали обичайно установена форма в детските градини. Те са многобройни и различни- юбилейни концерти, откриване на обновените и с нов външен облик детски градини, коментираха директорите на детските заведения. Инж. Тотю Младенов се ангажира да продължи и разшири започнатото, заедно с неговия екип. А именно- осигуряване обхващане на всички деца и ученици в задължителната предучилищна и училищна възраст; устойчиво финансиране на образователния процес и утвърждаване на финансова децентрализация; интеграция на децата от социално – слаби семейства, от етническите семейства, деца със специфични образователни потребности, разкриване на нови яслени групи; построяване на нови детски градини и 100% задоволяване нуждите на родителите.

     

За първи път тази година броят на децата, които посещават детските градини се е увеличил. 120 деца повече са обхванати в детските заведения. Над 1500 са децата в община Враца.
Екипът към отдел образование се ангажира да изработи алманах, в който всички детски заведения ще бъдат представени по подходящ начин.

#
# # # #