Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
05.08.2014
Община Враца предприе превантивни мерки относно състоянието на язовирите, находящи се на територията на Община Враца

Още на 1 август със заповед на Кмета на общината бе  разпоредено на кметовете на населени места, кметските наместници и концесионерите на язовирите да проверяват техническото състояние на язовирите и при възникнал проблем незабавно да уведомят дежурния по община.  
На 1 август със заповед на  Кмета на общината  беше сформирана  и комисия за оглед и предварителна оценка на нанесените щети от наводненията в населените места на общината върху общинската инфраструктура и частни имоти.
Съвместно със специалисти от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и Камарата на строителите в България-област Враца беше извършен подробен оглед и се изготвя необходимата документация,която ще бъде изпратена в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за финансиране.
Едновременно с това Община Враца подготвя обобщена справка която да бъде изпратена до Министерски съвет за сумата необходима за неотложни аварийно–възстановителни дейности в общината която да послужи за кандидатстване за финансиране от Европейския фонд за солидарност.
В петък аварийно бяха извършени неотложни укрепителни работи, чрез насипване на един от мостовете в с.Девене. В неделя започнаха възстановителните работи на моста в с.Три Кладенци.
Община Враца продължава да осигурява и доставя където е необходимо минерална вода за населението и помпи за отводняване на имоти.
Вчера бяха доставени 60 бр.одеала и пакети храна от БЧК и 60бр. дюшеци и шалтета и 30 бр.възглавници в с.Девене от Община Враца.
От днес екипи от община Враца съвместно със експерти от Агенцията за социално подпомагане–Враца посещават на място пострадалите населени места с цел изясняване на щетите в частните домове.
Електрозахранване и водоснабдяване има във всички населени места на територията на Община Враца, с изключение на водоснабдяването в с.Горно Пещене, където екипи на ВиК продължават работа и в момента.
Кризисния щаб работи непрекъснато и се отзовава на всеки подаден сигнал. Обстановката на територията на общината се нормализира.