Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
20.08.2014
Възпитаничка на ПМГ”Акад.Иван Ценов”-Враца получи Национална диплома на Министерството на образованието и науката

Възпитаничка на ПМГ”Акад.Иван Ценов”-Враца  получи Национална диплома на Министерството на образованието и науката

Днес в заседателната зала на Община Враца Кметът инж.Николай Иванов връчи Национална диплома на Министерството на образованието и науката  на Десислава Мариова.

Почетното отличие на МОН „Национална диплома” е индивидуална награда, която се присъжда на зрелостници за постигнат общ успех от дипломата за средно образование отличен (6.00) и за изявени способности в областта на науката, технологиите, изкуствата и спорта. Отличието има морална стойност и е признание за значими резултати на ученици от българските училища.

Възпитаничка на ПМГ”Акад.Иван Ценов”-Враца е лауреат на Националната олимпиада по физика и носител на златен медал за отличен успех.

Радослав Тодоров от  ПМГ”Акад.Иван Ценов”-Враца получи от инж.Иванов почетен плакет и грамота за завоювания бронзов медал в Международната олимпиада по биология и здравно образование във Бали, Индонезия.

  

В своето приветствие инж.Иванов сподели, че „....Тези  моменти са емоционални, дават ми  самочувствие и увереност , че нашия град има бъдеще в лицето на вас младите успяващи хора.

Понякога успехите в живота идват трудно, но науката и доброто образование са факторите които ги правят възможни и по-лесно постижими.”

Директорът на ПМГ”Акад.Иван Ценов”-Враца г-жа Татяна Василева благодари на институциите, които подкрепят училището и изрази гордостта си от успехите на младежите и им пожела на добър час в живота.

Представителят на РИО на МОН г-жа Даринка Христова изрази своята радост от успехите на тези врачански деца и поясни, че  тази година ще бъдат връчени 32 Национални дипломи в страната.