начало » Новини
15.09.2014
Над 110 фирми пристигнаха за врачанския панаир

Над 110 фирми пристигнаха за врачанския панаир

С кръшно българско хоро, под звуците на духовата музика, във Враца в неделя вечер бе открит 126-тия традиционен есенен панаир. “Една прекрасна традиция отново ни събра в есенната вечер – Врачанският панаир! И днес, когато е неговото 126-то издание, ние изпитваме удоволствие от това, че тук участват над 110 фирми и присъствието им носи разнообразие и пълнота на изложението. Засиленият интерес ни ангажира в следващите години да работим с още по-голямо самочувствие и да предлагаме нови възможности на нашите гости. Нашето желание е да съхраняваме добрите традиции  и да отваряме път на нови изяви в рамките на панаирните дни. Желая успех на всички представители на бизнеса и много настроение на врачани  гостите на града!” – каза при откриването зам.-кметът инж. Николай Йорданов.

 

По традиция в панаира свое място имат занаятчии, търговци, атракциони и питейни заведения. За първи път на изложението са представени  три трактора от най-новия модел “Ню холанд”, разработка 2014 г. “Вкусна България” е мотото на щанда, на който могат да се опитат ястия, характерни за врачанския край – лютики, качамак, пърленки, питки, изработени от майсторки от читалищата в селата Челопек, Паволче, Згориград и Чирен. Всеки гост може да опита от вкусните гозби и да даде своята лепта от левче за пострадалите от наводненията в Мизия. За доброто настроение на гостите се погрижиха младите танцьори от танцов състав “Хемус” и духовият оркестър към читалище “Развитие”.

  

Културната програма на панаира предвижда концерти, които ще започват всяка вечер в 19 ч. Първи на сцената излязоха любимците на тийнейджърите „Революция Z”. Днес е концертът на любимия на няколко поколения българи Васил Найденов. На врачанска сцена ще излязат също Иван Дяков,  Теодора, ансамбъл „Вестница” – Беларус и Борис Дали. Панаирът ще продължи до 19 септември.

 

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”