Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
22.10.2014
Кметът: Завършва един амбициозен строителен сезон за Враца

Кметът: Завършва един амбициозен строителен сезон за Враца

            Обиколка по обекти от строителната програма на община Враца направиха днес кметът инж. Николай Иванов и заместникът му по устройство на територията инж. Николай Йорданов. „В края сме на един строителен сезон, който беше много успешен за община Враца. Тази година строителната ни програма е амбициозна и включва основни ремонти на улици, строителство на детски площадки и паркове, и текущи ремонти,  в които се влагат милиони. Надяваме се да има още хубави дни, за да се завърши всичко в срок” – каза кметът на града.

Първото място, което бе посетено, е завършващият основен ремонт на бул. „2 юни”, където днес се полага последният слой асфалт в участъка от пресечката с ул. „Ген. Леонов” до кръстовището с ул. „Екзарх Йосиф”. Работниците и проверяващите бяха единодушни, че ако се налага ще се работи до късно, но обектът ще бъде завършен, за да може утре да се възстанови движението на обществения транспорт и другите превозни средства по булеварда. Продължава работата по поставянето на плочките на новите тротоари, като се очаква те да бъдат готови до края на ноември. Екипи на строителите фирми „Пътинженеринг – М” и „Пътстройинженеринг” работят и по преасфалтиране на улиците „Екзарх Йосиф”, „Ген. Леонов”, „Околчица”, „Стоян Ц. Даскалов”и бул. „Демокрация”. До момента в строителството на бул. „2 юни” са вложени около 900 000 лева, а общо в обновяването на централните улици – 4.2 милиона лева.

Почти е завършен основният ремонт на бившето гумено игрище. На мястото вече са готови две игрища – за футбол на малки вратички и за волейбол и баскетбол. В момента се монтират пейките за зрителите. Предстои поставянето на вратите, таблата и мрежата, която разделя двете игрища. Първите, които ще ползват двете игрища са участниците в Ученическите спортни игри за купата „Ротари 2014”. До момента за участие са се записали над 600 деца от училища в общината, а първите състезания са на 4 ноември.

Строителството на новата спортна площадка е по проекта „Враца – привлекателно място за живеене” и се изпълнява от ДЗЗД „Ситистрой” – Враца.

На 80 % е завършено строителството на новия парк в най-големия жилищен комплекс във Враца – „Дъбника”. Извършват се довършителни работи по сцената и трибуните на амфитеатъра, по сградата, в която ще има кафене, по озеленяването и напоителната система. „Това ще е едно от най-красивите места в града. Само дърветата в парка ще са над 6 000, ще има фонтани, зелени площи, места за отдих” – коментира инж. Николай Иванов. Изграждането му също е част от проекта на Общината „Враца – привлекателно място за живеене”. Построяването му бе възложено на ДЗЗД „Ситистрой” – Враца.

Стартира и първият етап от дългоочаквания ремонт на стадион „Христо Ботев”. Спортни деятели припомниха, че стадионът е строен в периода от 1959 до 1965 г. и оттогава не е ремонтиран. Започнали са изкопните работи и поставянето на дренажна система в района на терена. Следващата стъпка е насипването на терена и обновяване на част от трибуните. Първият етап възлиза на 2.2 милиона лева и включва също саниране на административната сграда.

Последният обект, който посетиха инж. Николай Иванов и инж. Николай Йорданов бе ученическото градче, където се извършва текущ ремонт на уличната мрежа.

 

Даниела Хитова,гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #