Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
23.12.2008
Българската Коледа за Враца

Българската Коледа за Враца

Малчуганите от врачанските детски градини пренесоха „Българската Коледа” във Враца като организираха благотворителна изложба-базар на традиционни ястия, сурвачки и картички под надслов „Заедно за здравето на едно дете”. Изложбата се проведе на 23 декември във фоайето на Градската концертна зала.

Инициативата е на всички детски градини, които пожелаха да подпомогнат 6-годишния Олег Елисейски, възпитаник на ЦДГ „Знаме на мира” във Враца, който е с 92% инвалидност и се нуждае от трансплантация на лещи.
На масите на всички детски градини бяха красиво подредени и аранжирани 109 оригинални и традиционни български ястия, също толкова картички и сурвачки. Събрани бяха 1 863 лв., които ще помогнат извършването на двете операции в началото на 2009 година.

Гости на проявата бяха кметът на град Враца инж. Тотю Младенов, Областният управител на Враца д-р Антонио Георгиев и председателят на Общински съвет-Враца Николай Коцев, които откупиха ястия на стойност по двеста лева за всеки от тях. Оригиналните празнични ястия бяха дарени на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Асен Златаров” и Дома за стари хора „Зора” във Враца.

#
# # # #