начало » Новини
24.11.2014
Турнир „Мама, татко и аз” се проведе във Враца

Турнир „Мама, татко и аз” се проведе във Враца

Трети турнир „Мама, татко и аз” се проведе в отминалата събота във Враца. Организатор отново бе Община Враца, а поводът - Денят на християнското семейство и реализирането на услугата „Интеграция на децата в детските градини и в предучилищните групи” по общинския проект „СТИМУЛ - социални, трайно интегрирани, местни услуги за личността”. Целите на проекта са превенция на социалното изключване сред децата чрез инвестиции в ранното детско развитие, подобряване готовността на децата за включване в образователната сисмета, подкрепа за формиране на родителски умения сред уязвимите групи родители.  „Скъпи деца и родители,  с удоволствие пристъпвам днес в тази пълна зала, за да дам старт на едно прекрасно начинание – състезанието „Мама, татко и аз”. Семейството е най-доброто училище, което може да даде първите познания за добродетелите и ценностите в живота. Детският турнир стана вече желан от всички вас празник. Надявам се да остане такъв и в следващите години, а общинското ръководство ще продължава да работи усилено в тази насока. Пожелавам игрите да ви донесат много радост и добро настроение и да победят най-подготвените” – това каза при откриването на турнира зам.-кметът инж. Красимира Георгиева.

 

В надпреварата се включиха 36 отбора, които  участваха в две различни състезания в серия по 6 отбора. За доброто настроение на малки и големи в паузата между двете игри се погрижиха малките мажоретки от ОДЗ „Брезичка” и певците на ОДЗ „Люляк”.

Победители в отделните серии станаха:

1.                Филип Иванов Андров, майка – Петя Филипова Андрова

2.                Божидар Тихомиров Благоев, майка – Елеонора Красимирова Христова

3.                Антъни Владимиров, баща – Владимир Василев

4.                Димитър Тодоров Иванов, майка – Галина Димитрова Иванова

5.                Преслав Петров, майка – Мариета Стоянова

6.                Кая Светлозарова Салабашева , баща – Светлозар Георгиев Салабашев

 

Домакин на състезанието отново бе спортната зала на Природо-математическата гимназия.

Детският турнир бе организиран от екипа на проект „СТИМУЛ” и Дирекция „Образование, култура, спорт и туризъм” на Община Враца.

 

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”