Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
08.01.2009
Инж. Тотю Младенов благодари на 85 годишната Христина Петрова от Враца.

Инж. Тотю Младенов благодари на 85 годишната Христина Петрова от Враца.

   Тя получи поздравителен адрес от Община Враца и подаръци за достойната си постъпка. Кметът на Враца инж. Тотю Младенов и Цветелина Теофилова, Директор Дирекция “Канцелария на кмета” посетиха 85 годишната Христина Петрова, която на 29 август миналата година намери крупна сума пари и ги предаде веднага в полицията. Инж. Тотю Младенов заяви, че за него е чест да поздрави един достоен гражданин на Враца. „Въпреки собствените си нужди Вие, запазихте душевното си спокойствие и чест”, се казва още в поздравителния адрес, който кметът връчи на баба Христина.
   Христина Петрова получи подаръци от кмета на община Враца, сред които бутилка червено вино, рекламни материали на община Враца и мобилен телефон с Прима Карта. 85 годишната жена, която на 4 януари отпразнува и кръгла годишнина, заяви че не се сърди на мъжа, който дори не я е потърсил да й благодари. “Чиста съм пред съвестта си. Моето не си го давам, чуждото не го искам”, каза още тя. Дълги години баба Христина е работила като шивачка, после готвачка в детска градина. Пенсията и е скромна, но се справя.
   Искрено развълнувана, баба Христина сподели, че никога не е и мечтала кмета на община Враца да я посети в дома и благодари за оказаната чест. „Нека да има повече достойни и честни българи, като Вас” беше пожеланието на кмета инж. Тотю Младенов.

#
# # # #