Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
02.02.2015
Враца рекламира съкровищата си на изложение в София

Стана традиция Община Враца да участва в различни туристически борси, които се организират в България. „И тази година ще продължим да рекламираме възможностите за туризъм, които нашият град предлага. От 12 до 14 февруари в София ще се проведе традиционата туристическа борса „Ваканция и Спа Експо”. Отново нашият щанд ще е с нова визия. Този път мотото е „Враца - град на съкровища” – анонсира кметът инж. Николай Иванов. Поводът за избора на темата е фактът, че от 15 април до 20 юли 2015 г. във френския Лувър  ценни експонати от съкровището от Могиланската могила във Враца  и от Рогозен ще бъдат включени в изложбата на  тракийската култура ”Епопеята на тракийските царе: Археологически открития в България”, организирана от Министерството на културата.  

            В зала 3 на Интер Експо център в София щандът на Община Враца ще изненада участниците на изложението с впечатляваща и нетрадиционна визия и дизайн, пресъздаващ съкровищата, открити на територията на врачанска област и експонирани в Регионалния  исторически музей. Цар и царица от тракийското племето Трибали, населявали териториите около Враца, ще посрещат официалните лица и гости в първия ден на изложението, а през останалите дни са подготвени атрактивни анимации. За посетителите сме подготвили нови брошури, рекламиращи културно-историческия туризъм.

На 13 февруари от 15 часа в зала „Пирин” се надяваме да предизвикаме интереса на представителите на туроператорите и туристическите агенции с презентацията „Враца- град на съкровища”, представена от доц. д-р Нарцис Торбов от Регионалния исторически музей-Враца.

 

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #