начало » Новини
11.02.2015
Втори концерт събра дарения за малкия Йоан

Втори концерт събра дарения за малкия Йоан

Благотворителен концерт под мотото „Искрица надежда за малкия Йоан” се проведе в концертната зала на Община Враца. Събитието бе организирано от учениците от 11 „г” клас на ПМГ „Акад. Иван Ценов”, за да помогнат на родителите на момчето да го придружат и да останат с него при предстоящата операция в чужбина и по време на възстановителния следоперативен период. Много врачани дойдоха, за да подкрепят добрата инициатива. С изпълнения участваха танцов състав „Хемус” към Община Враца, танцов клуб с хореограф Николай Нанков от СОУ „Отец Паисии”, трио „Магия” – гр. Мездра, театрална група „ТЕМП”, ансамбъл „Мездра” и много други. Специален гост на концерта бе Венцислав Кътов – четвърт-финалист в „Гласът на България”.

„Горд съм, че поехте инициатива за толкова благородна кауза и успяхте със свои усилия да осъществите този концерт.  Това ми дава увереност, че нашия град има бъдеще.  Знайте, че Община Враца безрезервно ви подкрепя в добрите дела” – каза в поздрава си към децата зам.-кметът на Враца инж. Николай Йорданов. Събраната сума от общинските служители вчера бе внесена в дарителската банкова сметка.

Благотворителната проява протече с подкрепата и на частни фирми от града. Сашо Александров осигури озвучаването и осветлението в залата.  Събраната сума от билети от концерта и даренията ще бъде предадена на родителите на 2-годишния Йоан.

 

 

 

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”