начало » Новини
23.03.2015
Премахват незаконни сметища във Враца

По разпореждане на Община Враца общинското дружество „БКС” започна премахването на нерегламентирани сметища в града. В момента екипите работят в района на Криводолско шосе и в зелените площи на бул. „2 юни” преди магазин „Технополис”. Това обяви днес кметът инж. Николай Иванов. Предстои почистването на изхвърлени отпадъци в държавния имот над ул. „Доспат”. През тази седмица ще бъдат изпратени покани за връчването на актове за установяване на административно нарушение на собствениците на имоти срещу новите гробища, където също има струпани отпадъци. Ще бъдат направени и предписания за отстраняване на събрани боклуци в имоти при бившето „ЧЛК” и при подхода за Чифлика.

Ежедневно се извършва метенето на улиците в града. Правят се оборки на зелените площи. От 31 март ще започне измиването на целия град. Екипите ще тръгнат от най-високата точка в града – в жк „Медковец” и ще продължат през града до жк „Дъбника”. Заедно с миенето ще бъде направено и почистване и измитането на ригулите на уличната мрежа. Предвидено е и повторно измиване на централната част на града преди ботевите тържества.

„Предстои обяваването на почистването на междублоковите пространства, за което ще разчитаме да се включат всички наши съграждани” – каза инж. Николай Иванов.

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”