Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
20.04.2015
Два танцови състава от Враца с престижни награди

Изключително признание получиха двата най-престижни врачански танцови състава -   Танцов състав „Хемус” при Община Враца и Детски танцов състав „Радост” при Центъра за работа с деца. Те получиха награди от Международния детски фестивал „Младежки таланти`2015”, който се проведе в София от 15 до 17 април.

            Танцов състав „Хемус” получи  Голямата награда за образци в българската народна хореография в раздел „Български народни танци”. Младите танцьори взеха статуетка, грамота и ваучер за десетдневна творческа ваканция за целия състав. С изпълнението на „Копаница” и мъжки шопски танц те заслужиха любовта на публиката и журито и бурните им аплодисменти. Четиридесет и три състава се състезаваха в тази категория. Заради отличното си представяне танцьорите от Враца бяха поканени за участие в гала концерта.

            Децата от танцов състав „Радост” бяха наградени с грамота за отлично представяне и статуетка в същия раздел „Български народни танци”. Получиха и десетдневен ваучер за творческа ваканция.

            „Благодаря за отличното представяне на двата ни танцови състава и на техните ръководители Геновева Спасова, Валери Спасов и Христо Пеевски” – каза днес кметът инж. Николай Иванов.

            Над 3 000 участници се включиха тази година в Международния детски фестивал „Младежки таланти`2015”. Негови организатори са Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”

 

#
# # # #