Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
19.01.2009
Зам. Кметът на община Враца Иван Иванов и управителят на общинското дружество „Обредни дейности” ЕООД Иван Иванчев направиха оглед на бившия обреден дом, който се намира в Двореца на културата на площад „Христо Ботев”.

   Община Враца прие идеята за ремонт на залата в Дома на културата. Предвидените средства са около 90 хиляди лева. В момента се изработва и проект, по който да се работи. Идеята е обредната зала да бъде готова в навечерието на 30 годишния юбилей на „Обредни дейности” тази година.
   На този етап цените на услугите няма да се актуализират поне докато не бъде приключен ремонта. Иван Иванчев коментира, че цените трябва да се увеличават не само в зависимост от поскъпване на гориво, консумативи и услуги. При тържествен ритуал, какъвто са сватбите, фактор за по-висока цена трябва да е съвременният стандарт и качество.
   Преди години ритуалната зала беше в двореца на културата и сватбите се извършваха тържествено и комфортно за младите и гостите им. Дълги години мястото е беше кино-видео клуб , а после билярдна зала. Общинското ръководство се надява проблемът да се разгледа на заседание на Общинския съвет и да се гласуват средства от общинския бюджет за ремонт и преустройство на помещението.
   Четири са вариантите на този етап, които могат да избират младоженците. Сватба с озвучаване на диск /механично/, което струва 80 лв. Ако бъдещото семейство пожелае ритуалът да е съпровождан от пиано и вокален изпълнител, заплаща 110 лв. Класическият ритуал с инструментална музика, изпълнявана на живо от квартет музиканти струва 120 лв. За фолклорния ритуал цената е 130 лв. Тарифите са същите и при желание на новобрачните подписването да е извън залата, на избрано от тях място.

Н. Божилова

#
# # # #