Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
19.01.2009
След активната намеса на кмета на община Враца инж. Тотю Младенов и зам. кмета по здравеопазване д-р Слави Георгиев на 16 януари /петък/, парното отопление във втората база на ДКЦ 1 /б. Втора градска поликлиника/ беше възстановено.

   Близо два месеца хората работеха при температури от нула до 10 градуса. След получени жалби от граждани и лекари лично зам. кмета по здравеопазване д-р Слави Георгиев разпореди извънредна проверка и пое ангажимент проблемът да бъде отстранен в най-кратки срокове.
   Преди месец се проведоха няколко извънредни срещи с изпълнителния директор на „Топлофикация - Враца” Кремен Георгиев. Двете страни се ангажираха проблемите с отоплението да бъдат отстранени в най-кратък срок. Крайната дата за подмяна на абонатната станция и извършването на пускови операции беше удължен с 10 дни, заради проблеми с инсталацията. И въпреки съобщената дата 21 януари техническият екип на топлофикационното дружество се справи изключително професионално и отоплението беше възстановена на 16 януари. Оказа се, че инсталацията не е ремонтирана от години. Абонатната станция е собственост на поликлиниката. Договорът за ремонт е сключен на 5 януари, каза инж. Кремен Георгиев. Ремонтните дейности възлизат на около десет хиляди лева. В поликлиниката работят под наем лични лекари, стоматолози, специалисти в различни направления. Там се намира и една от клиничните лаборатории, има рентгенови апарати.

Н. Божилова

#
# # # #