начало » Новини
13.05.2015
Да почистим заедно Враца на 16 май

            Единадесет са местата, които Община Враца предлага да бъдат почистени в рамките на пролетната кампания тази година. Денят за почистване е 16 май (събота), а началото е в 9.30 ч. Замърсените райони са паркът над магазин „Кауфланд” при ул. "Войнишка", парк "Хижата", проходът "Вратцата" и коритото на р. Лева, зелената площ на бул. „Втори юни” преди магазин „Технополис”, ул. „Шипка”, Криводолско шосе, каналът при бул. "България", боровата гора преди базата на „Областно пътно управление”, гората към ТЕЦ "Младост", бивша база на ХЕИ, намираща се на ул. "Георги Апостолов" № 2 и Околовръстният път под лозята. В случай, че организирани групи са си определили и искат да почистят друг терен извън града и селата от общината, трябва предварително да го заявят в отдел „Екология”, за да бъде организирано извозването на събрания отпадък. Почистването на околоблоковите пространства също е инициатива, която се адмирира. Забранява се единствено рязането на клони и на дървета без предварително разрешение от Община Враца. Събраните торби със смет трябва да се поставят до контейнерите за битови отпадъци.

            В центъра на Враца и във всички райони и жилищни комплекси ще има общо 24 пункта за раздаване на безплатни чували и ръкавици, необходими за почистването. След края на кампанията събраният боклук ще бъде извозен на градското депо за неопасни отпадъци.

            На 16 май може да се освободите и от излязлото от употреба електронно и електрическо оборудване. Вариантите за изхвърлянето му са два – гражданите да закарат техниката в базата на фирма „Ровотел стил” на ул. „Хр. Смирненски” № 7 във Враца или да я поставят до цветните контейнери за разделно събиране на отпадъци.

            В кампанията ще се включат и селата от община Враца. До момента своето участие са заявили селата Власатица, Девене, Лютаджик, Мало Пещене, Оходен, Паволче, Челопек и квартал Кулата.      

За допълнителна информация за кампанията или записване за изкарване на събраният боклук може да се обадите на тел. са 092/62-30-00, 092/62-22-61 и 0882/21-76-22.

Надяваме се врачани да се включат активно в кампанията на 16 май и да помогнат да почистим заедно нашия общ дом община Враца. За най-инициативните ще има награди.

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”