начало » Новини
21.05.2015
Кметът инспектира завършени участъци от водния цикъл

Кметът инспектира завършени участъци от водния цикъл

         Кметът на Враца инж. Николай Иванов днес инспектира на място три улици, по които е приключило изграждането на новия водопровод по проекта за водния цикъл. Улиците са „Иваница Данчов”, „Райна Княгиня” и „Елин Пелин”, а строителните дейности по тях се осъществяват от „Понсстройинженеринг” ЕАД.

„И за трите улици разпореждането ми е, докато започне възстановяването им с асфалт по общинската програма за асфалтиране и според заложеното в проекта за водния цикъл, пътното платно да е почистено от кариерен материал, самите изкопи да са добре засипани и уплътнени, и да се извършва непрекъснато ръсене с вода” – каза кметът. Втората задача, която той постави на изпълнителите на строителни дейности, е до следващата сряда да бъде представен в Община Враца списък на улиците, които могат да бъдат завършени в следващите 30 дни. Този списък ще бъде съобразен с намеренията на Общината част от улиците, по които минава водният цикъл да бъдат изцяло преасфалтирани за нейна сметка. Сред тях са „Иваница Данчов”, която минава покрай Районната здравно-осигурителна каса и „Райна Княгиня”. В улиците, които са част от проекта и са завършени, а Общината няма да може да преасфалтира изцяло, максимално бързо да започне траншейното възстановяване с асфалт, разпореди инж. Николай Иванов. Такава улица е „Елин Пелин”, която е добър пример за поддържане на пътното платно преди асфалтиране. Лош пример, при който нещата коренно трябва да се променят, е улица „Иваница Данчов”, където по цялото платно има разхвърляни камъни.

Общо 34 са участъците, които са завършени и са включени в поредния документ за разплащане, който Община Враца, като възложител по водния цикъл, трябва да приеме. Проверката по тях продължава и се извършва от инж. Олег Попов – ръководител на екипа във Враца на „Техническата помощ” по проекта, инж. Пейчо Пейчев – строителен надзорник, отговарящ за обектите, представителят на „В и К” инж. Петър Миков, представители на строителя „Понсстройинженеринг” и на възложителя Община Враца – инж. Марияна Рашева – директор на Звеното за изпълнение на проекта и инж. Огнян Гешев – експерт В и К в звеното.

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”