Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
13.06.2015
Вицепрезидентът Маргарита Попова откри фестивала „Време” във Враца

Вицепрезидентът Маргарита Попова откри фестивала „Време” във Враца

Кметът на Враца инж. Николай Иванов посрещна вицепрезидента на България Маргарита Попова, която пристигна в града за откриването на Международния младежки театрален фестивал „Време”. Под нейния патронаж е тазгодишното XVІ-то издание на форума. Гостуването на визецпрезидента започна с неформална среща в Младежкия дом с участниците в театралния фестивал. В откровен разговор с домакините и гостите г-жа Попова каза, че се чувства щастлив човек, защото има огромната привилегия да участва в подобни срещи, на които далеч от политическите пристрастия се раздава и се приема човешка обич. След това вицепрезидентът гостува на кмета на Враца в сградата на Общината. В края на срещата инж. Николай Иванов подари на г-жа Маргарита Попова два плакета – единият с гравюра на снимка на Христо Ботев, а другият – с мотив от един от съдовете на Рогозенското съкровище.
Официалното откриване на Международния младежки театрален фестивал „Време” се състоя в амфитеатъра на новооткрития парк в жк „Дъбника” във Враца, който не успя да побере всички зрители, дошли за празника. На сцената един до друг застанаха представители на Хърватия, Чешката Република, Грузия, Египет, Индия, Италия, Латвия, Полша, Сърбия и Украйна, и българските им приятели от Бургас, Перник, Русе, София, Стара Загора и Враца. „Добре дошли! Изключително се радвам, че мога да ви приветствам на това прекрасно място и се надявам, че заедно с нашите съграждани ще изживеем няколко прекрасни дни! Всички вие сте обединени от красотата на изкуството и в това е силата на този фестивал. Нека фестивалните дни ни покажат вашия талант и изкуство на сцената. Надявам се, че вие ще имате и възможността да се насладите на красотата на нашия град и нашето гостоприемство. Госпожо вицепрезидент на Република България искам да Ви благодаря, че подкрепихте XVІ-тия Международен младежки театрален фестивал „Време” – една добра, съвременна традиция в нашия град, с която изключително се гордеем. Пожелавам на всички участници успешни изяви и хубави мигове във Враца” – каза в приветствието си кметът инж. Николай Иванов. Участниците също благодариха за това, че Враца отново е гостоприемна за младите таланти от цял свят. Една от участничките – Екатерина Казакова – ръководител на софийското арт студио „Камбана” се обърна към кмета. „Г-н кмете, благодаря Ви, че сте направили тази невероятна сцена, за която всеки актьор може само да мечтае” – каза Казакова. Фестивалът бе открит от г-жа Маргарита Попова. Слово произнесе и артистичният директор на театралния фест Георги Врабчев. Празникът по откриването продължи с концерт на популярната българска група „Акага” и завърши с уникален лазерен спектакъл със звук и светлина, и пищна заря.
Младежкият театрален фестивал ще продължи пет дни, в които 22 театрални групи ще представят 23 постановки в залите на Младежкия дом във Враца.

 

 

 

Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”