начало » Новини
13.06.2015
Кметът направи първа копка на параклис в квартал Кулата

Кметът направи първа копка на параклис в квартал Кулата

Кметът на Враца инж. Николай Иванов днес направи първа копка на параклис, който ще бъде изграден в квартал Кулата. За свой храм хората от това населено място мечтаят отдавна. Сега желанието им срещна подкрепата на Община Враца и на големия местен дарител Славейко Спиридонов. „Полагането на началото на изграждането на православен храм във всяко населено място е изключителен празник. Всеки квартал има нужда от много неща, но когато имаме и място, където да потърсим подкрепа в тежки дни или заедно да споделим радостта си, особено на големи празници, животът става по-пълен. Радвам се, че слагаме това начало и се надявам съвсем скоро заедно да можем да изпитаме и празничното настроение от влизането в храма, и да се смирим пред Бога. Благодаря на всички, които имат заслуга за днешния ден, но нека се чуе ясно, че това, което направи г-н Славейко Спиридонов, заслужава едно голямо човешко признание. Благодаря за готовността на г-н Топалски и неговите строители да се ангажират с тази важна задача и се надявам съвсем скоро да видим плодовете на техния труд” – каза в словото си по време на церемонията кметът инж. Николай Иванов. Сред официалните гости бе и зам.-кметът по устройство на територията инж. Николай Йорданов.
Новият параклис ще носи името „Рождество Богородично”, ще е с големина 45 квадратни метра и ще е в центъра на квартала. Парцелът, в който ще бъде построен, е дарен от Славейко Спиридонов. Част от средствата за изграждането му са предвидени в капиталовата програма на Общината, а останалите ще бъдат от дарения. Избран е и строителят на обекта – врачанската фирма „ОПАЛ – 94”. Строителните дейности са на стойност над 65 000 лева.
Водосвет за здравето на всички жители на квартала и гости отслужи врачанският свещеник Николай Костадинов. Сборна група от местното читалище поздрави с песни присъстващите.

 

 Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”