Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
13.10.2015
Кубинският посланик посети Враца

Кубинският посланик посети Враца

Инж.Красимира Георгиева –Изпълняваща правомощията на Кмет на Община Враца, прие днес Негово превъзходителство г-н Педро Пабло Сан Хорхе –Посланик на Република Куба в Република България. На срещата присъстваха и г-жа Ибис Алвиса Родригес –Координатор за страните от Югоизточна Европа в Кубинския институт за приятелство с народите и г-жа Тамара Еленкова – Председател на Асоциацията за приятелство с народа на Куба в Република България.

Негово превъзходителство г-н Педро Пабло Сан Хорхе сподели, че след като Община Враца  инвестира в образование и инфраструктура, тя има бъдеще. Изрази готовност да съдейства за разработването на съвместни проекти с Община Враца, свързани, със здравеопазване, образование, спорт и култура. 

 

           Координаторът за страните от Югоизточна Европа в Кубинския институт за приятелство с народите г-жа Ибис Алвиса Родригес подчерта, че има много неща, които свързват двата народа, както и това,че кубинският народ няма да забрави помощта на българския народ в кубинската революция. В момента в Република Куба тече процес за подобряване на живота на кубинския народ и те биха се възползвали от опита в техниката и науката, които притежава нашата страна.

Инж.Красимира Георгиева изрази надежда, че днешното посещение е само първата стъпка за разработване на  бъдещи съвместни проекти,които биха били полезни за нашите съграждани.

На 14 октомври се навършват 55 години от установяване на дипломатическите отношения между Република България и Република Куба и това е още един повод за визитата на Посланик Педро Пабло Сан Хорхе  в нашия град .