Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
16.10.2015
Териториалната организация на Съюза на слепите във Враца отбеляза Международния ден на белия бастун

Териториалната организация на Съюза на слепите във Враца отбеляза Международния ден на белия бастун

Снощи във Етнографския музей във Враца Териториалната организация на Съюза на слепите във Враца отбеляза Международния ден на белия бастун за първи път съвместно с Ресурсен център за подпомагане интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици съсспециални образователни потребности-Враца.

Инж.Красимира Георгиева-Изпълняващ правомощията на Кмет на Община Враца се обърна към присъстващите:  

 „...Живеем в общество в което независимо от трудностите, които ни съпътстват всички нас, все повече толерантността и подкрепата дават шанс и възможности на  хората с увредено зрение.

         Вие мили хора, които опознавате и усещате света около вас със сърцето си, оценявате всеки жест на добронамареност и уважение.

         Искам да изразя своето лично уважение към вашата воля да бъдете част от обществото ни и заедно да търсим решенията за преодоляване на проблемите във вашето ежедневие.

         Вярвам,че заедно ще намерим полезното взаимодействие, още веднъж изразявам своето уважение към вас и ви пожелавам здраве и вдъхновяващи мечти!”

             Г-жа Галина Статкова –Директор на Ресурсен център-Враца сподели,че в днешния ден тези хора напомнят за себе си и призова нашите очи да бъдат тяхната сигурност в днешния ден.

         Хората с увредено зрение си пожелаха да работят съвместно с местната власт за реализиране на инициативи свързани културата и спорта.

        В Териториалната организация на Съюза на слепите във Враца членуват 152 човека.