Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
19.10.2015
Поход-събор „Речка” на 30 години

Поход-събор „Речка” на 30 години

         200 ученици и членове на пешеходни клубове от Враца се включиха в Общински поход-събор „Речка-2015”, който се проведе в събота, 17-ти октомври. Проявата на Община Враца и ТД „Веслец- Враца”  се организира за 30-ти пореден път и е вече с наложени традиции сред младите туристи. 12-километровият преход не попречи на близо 100-те походници, да се включат в организираните спортно-туристически състезателни  игри.

         Програмата предвиждаше крос, щафетни игри и теглене на въже. 

В кроса за момичета и момчета до VIII клас най-бързи се оказаха Жени Георгиева и Митко Иванов от ОУ „В. Левски”. При по-големите най-добри бяха Биляна Калинина и Георги Нешев от ПТГ „Н. Вапцаров”. При мъжете най-бърз се оказа бившият възпитаник на ПТГ Калоян Каменов, втори остана Симеон Къчовски – учител в СОУ „Н. Войводов”, трети – Николай Григоров – учител в СОУ „Отец Паисий”.

         В туристическата щафета първите места заеха възпитаниците на ОУ „В. Левски” при по-малките и на СОУ „Хр. Ботев” при по –големите ученици. В най-атрактивната дисциплина „теглене на въже” доминираха двата отбора на СОУ „Отец Паисий”.

         Всички призьори получиха грамоти, флагчета и материални награди, осигурени от Община Враца.

         Поход-съборът бе закрит с кръшно българско хоро.