Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
19.10.2015
С много гости, песни, танци и настроение Народно читалище „Огнище 1930” в с. Челопек отбеляза своята 85 годишнина.

С много гости, песни, танци и настроение Народно читалище „Огнище 1930” в с. Челопек отбеляза своята 85 годишнина.

Празникът се състоя на 18 октомври 2015 год. от 11:30 ч. в салона на читалището.

         „Поздравявам Ви, че в тези трудни времена успявате не само да съхраните, но и да развивате българските традиции и обичаи, да пазите жив огъня на родолюбието, да приобщавате и много млади хора към ценностите на българското читалище. Желая Ви това огнище на българския дух никога да не угасва, да продължава все така напред в годините – с гордост от постигнатото и с нови успехи!” се казва в  поздравителния адрес от името на инж. Красимира Георгиева –изпълняваща правомощията на кмет на Община Враца към читалищните дейци.

         Пред жителите и гостите на с. Челопек беше представена богата програма от изпълнения на тригласния женски хор към  читалището, детския танцов състав „Пламъчета”, танцов състав „Огнище”, както и танците на приятелите на читалището: Танцов състав „30+” от  НЧ „Пробуда 1926” с. Згориград,  танцов състав от НЧ „Фар 1930” с. Паволче, Ансамбъл „Играорец” – София.

         Поздравителни адреси, подаръци и цветя бяха поднесени от НЧ „Развитие” Враца, от приятели и гости на читалището, както и от много читалища от Община Враца.