начало » Новини
09.11.2015
Община Враца се включи в 8 – мото издание на Черноморския туристически форум във Варна от 5 до 7 ноември, организиран от Варненската туристическа камара под патронажа на Министерството на туризма.

Община Враца  се включи в 8 – мото издание на Черноморския туристически форум във Варна от 5 до 7 ноември, организиран от Варненската туристическа камара под патронажа на Министерството на туризма.

Съорганизатори на събитието бяха Община Варна и Икономическия Университет Варна. Туристическият форум се проведе паралелно с отбелязването на 50- годишнината от създаването на специалността „Икономика и организация на туризма” на ВИНС- Варна. Участниците в двете събития бяха поздравени от Министъра  на туризма – г-жа Николина Ангелкова, кмета на Община Варна г-н Иван Портних и благословени от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Във форума се включиха много общини, туристически комплекси,  представители на научни заведения, регионални музеи и туристически сдружения. Темата на тазгодишния туристически форум беше „Регионалните културно- исторически продукти на България – единни в многообразието”.

Община Враца се включи със собствен щанд, на който бяха изложени изготвените през годината брошури, дипляни и флаери, рекламиращи възможностите за културно- исторически туризъм в региона и се включи активно в проведените дискусии и презентации, съпътстващи двете събития.

На специална церемония Община Враца бе удостоена с Диплом „За изключителен принос в утвърждаването на регионалните културно- исторически продукти на България”, което е поредното признание за усилията на общината за рекламирането на възможностите за туризъм и утвърждаване на дестинацията за културно- исторически туризъм.

Със Сертификат за активно участие в Черноморския туристически форум бе удостоен и главния експерт по Туризъм на Община Враца – г-жа Бойка Банкова.

  

Изготвил: Бойка Банкова

Главен експерт Туризьм