начало » Новини
17.11.2015
Турнир „Мама, татко и аз”

Дирекция „Образование, култура спорт и туризъм”, община Враца и екипът на проект СТИМУЛ „Социално трайно интегрирани, местни услуги за личността” организират в събота 21.11.2015г. за четвърти пореден път детския турнир „Мама, татко и аз”.

Турнирът се организира по повод  Деня на християнското семейство и е част от дейностите по проект СТИМУЛ , чиито цели са: превенция на социалното изключване сред децата от рисковите групи, инвестиции в ранното детско развитие, подобряване готовността на децата за включване в образователната система, подкрепа за формиране на родителски умения сред уязвимите групи родители. 

В надпреварата ще се включат 36 отбора. Всеки отбор се състои от едно дете и един родител. Децата са на възраст 5 - 6 години. Отборите ще участват  в две различни състезания в серия по 6 отбора, от които ще бъде излъчен само по един  победител. Шестте победители от всяка серия ще бъдат наградени на финала на турнира, а всички участници веднага след всяка серия ще получат грамоти и предметни награди.

Тази година е предвидена и игра с публиката - състезателни игри за децата, които не участват в състезанието.

Домакин на състезанието е спортната зала на Природо-математическата гимназия, а началото е в 10.00ч.

 

Дирекция ОКСТ