начало » Новини
04.01.2016
Калин Каменов: Има какво да се желае от снегопочистването на Враца

8 сигнала за непочистени пътища са получени в община Враца в неделя и още един днес преди обяд. Всяко от обажданията е обработено и подадено към отговарящите за почистването в съответния район. Ангажирани са 28 машини, 64 човека за ръчно почистване и са използвани 115 м3 сол по уличната мрежа на града.

Снегопочистващата техника на БКС работи на пълни обороти. Приоритетно се чистят главните пътни артерии в града, постъпите към болници, детски градини, училища и други публични сгради. Пътищата до всички населени места в общината са проходими при зимни условия.

Екипи на Община Враца обикалят града и констатират свършената работа от БКС. Кметът Калин Каменов лично участва в проверките и е в непрекъснат контакт с директора на предприятието Момчил Младенов. “На този етап не искам да правя обобщения за свършената работа”, заяви Каменов. “Официалните сигнали към нас са малко, но следя реакциите на врачани във Facebook, а те не са особено ласкави. Със сигурност има какво да се желае и тепърва почистването ще става по-добро и ефективно”, каза Калин Каменов.

Община Враца призовава всички граждани да изчистят пространствата пред домовете си, и всеки собственик да се погрижи за зоната около своя търговски обекти. Възрастните хора да бъдат изключително внимателни при излизанията си. В средата на седмицата се очаква леко затопляне през светлата част от денонощието и дъждове, което е сериозна предпоставка за образуване на поледици.