начало » Новини
19.01.2016
Представители на местната власт и експерти обсъдиха предизвикателствата пред образованието и пазара на труда в Регион Враца

                Днес /19.01.2016 г./ в Конферентната зала на Общински съвет - Враца се проведе среща-дискусия на тема “Бедността в България“, инициирана от Института за пазарна икономика /ИПИ/ и с подкрепата на Община Враца. На откриването на форума присъства и зам.-кметът Петя Долапчиева. В срещата участваха директори на училища, учители, представители на образователни институции, местен бизнес, Регионален инспекторат по образование /РИО/, Дирекция „Бюро по труда“, социални институции, Младежки център, Търговско- промишлена палата-Враца и др.

      Икономистът Петър Ганев от ИПИ презентира национално представителен анализ за икономическото и социално развитие на Област Враца в следните показатели: доходи, инфраструктура, пазар на труда, данъци, такси, администрация, образование, здравеопазване, околна среда, култура, демографска среда, сигурност и правосъдие.

     По време на дискусията бяха очертани редица проблеми, като основен фокус  бе поставен върху образованието и пазара на труда в региона. Участниците в срещата обсъдиха работещи решения и набелязаха мерки за преодоляване на бедността чрез качествено образование и засилване на взаимодействието между заинтересованите страни.