начало » Новини
17.02.2009
Гражданите продължават да изхвърлят строителни отпадъци в контейнерите за боклук, което е недопустимо.

Само за последната седмица са регистрирани още 12 случая на счупени контейнери, съобщи управителя на общинското дружество БКС във Враца - Иван Младенов. Закупени са над 200 броя колела и всекидневно се подменят. Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов отправя за пореден път апел към гражданите, които правят ремонти, да слагат строителните остатъци в чували и да ги поставят до контейнерите.

За да глобим някого, трябва да го хванем на място, докато изхвърля отпадъците, коментират от БКС. В повечето случаи извършителите на замърсяването остават неизвестни. Инж. Тотю Младенов, заяви че община Враца ще се опита да засили контрола, а нарушителите да понесат съответните санкции.

За поправка на контейнери и закупуване на нови се влагат над 10 хиляди лева годишно. Един контейнер тип бобър струва на дружеството над 500 лева, а един от комплектите за разделно събиране на отпадъци - 800. Продължават и палежите на съдове за боклук, след изхвърляне на незагасена жар. Над 300 са регистрираните палежи само през този отоплителен сезон. Кофите са 4776 в града и 1592 в селата. Най-предпочитаните контейнери тип бобър са 8015 в града и 524 в селата.

Н. Божилова