Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
22.01.2016
Съвместна инициатива на кмета на Община Враца Калин Каменов и фондация „Искам бебе“ събра експерти на работна среща

Възможностите за развитието на фондовете „Ин витро“ в Северозападна България бяха обсъдени по време на работна среща днес в Община Враца. В дискусията взеха участие кметът на Община Враца Калин Каменов, заместник-кметът Петя Долапчиева, регионалният координатор на фондация „Искам бебе“ за Северозападна България Първолета  Николова, както и председатели на общински съвети и здравни комисии от Северозападна България.

По време на срещата представителите на местната власт и експертите обсъдиха нуждата от инициирането на местни фондове „Ин витро”, които са финансирани от бюджета на общините. Към тях могат да кандидатстват двойки, които живеят на територията на съответната община и не покриват медицинските критерии на Държавния фонд за асистирана репродукция.

Общинският фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства във Враца е създаден през 2014 г. До момента чрез него са подпомогнати 15 двойки, а от началото на 2016-та са постъпили 4 заявления за финансиране.  В резултат на работата на фонда, една от подпомогнатите двойки вече се радва на своето дете. 

#
# # # #