Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
28.01.2016
Калин Каменов: Функцията на Младежкия център във Враца е да подкрепя младите хора в тяхното професионално и личностно развитие

„Функцията на Младежкия център във Враца е да подкрепя младите хора в тяхното професионално и личностно развитие“. Това каза кметът на Община Враца Калин Каменов по време на проведения в града семинар на тема „Професията на моя живот“, който е част от изпълнението на проект „За подобряване на благосъстоянието на децата и младежите в риск - изграждане на устойчив модел за интеграция и социално включване в Община Враца”. Градоначалникът връчи награди на победителите в проведения от Младежки център-Враца конкурс за есе на тема „Професията на моя живот”.

„Желая ви успех и много бих искал да намерите своя път в живота, да намерите своето поприще в нашия град и да се развивате като специалисти и професионалисти“, завърши своето обръщение към наградените кметът на Община Враца Калин Каменов.

Събитието бе открито от ръководителя на проекта Калина Дуранкева, която чрез презентация представи целите и изпълнението на проекта, както и възможностите, които дава Младежкият център. Отчетено бе, че до момента чрез дейности, срещи и прояви са обхванати над 900 младежи.

По време на семинара бяха обсъдени теми, свързани с проблемите в развитието на професионалното образование и обучение в Област Враца. Презентация на тема „Професионалното образование и обучение в Област Враца - Проблеми и предизвикателство“ представи Митонка Червеняшка от Регионалния инспекторат по образование във Враца.

Директорът на Професионалната гимназия по каменообработване в  с. Кунино Стефан Стефанов представи учебното заведение и направи презентация за формиране на морални ценности чрез професионалното образование. Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца бе представена от директора инж. Румяна Петрова.

#
# # # #