Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
09.02.2016
Ботевите чествания тази година започват още през март

Тази година Ботевите чествания започват още през месец март с 25 интерактивни урока и представяне на три документални филма за Христо Ботев в учебните заведения във Враца. Те ще се проведат в периода от 7 март до 29 април. Това стана ясно на провелото се вчера, 08.02.2016 г. второ заседание на Ботевския организационен комитет. Официалното откриване на Ботеви дни 2016 е с един ден по-рано и е на 26 май.

Кметът на Община Враца Калин Каменов, който е и председател на Комитета, коментира, че тази година целта на изявите на Ботевите дни е да бъдат насочени към младите хора и по-голямата част от обществото. „Нека в повечето събития да участват деца и да се запитаме за кого са предназначени специализираните издания. Нека да не оставят в архива, а да бъдат приети и достъпни за всички“, каза още Каменов. Във връзка с предложението на народния представител Петя Аврамова за изработване на уебсайт, свързан с Ботевите дни, кметът уточни, че платформата е готова и до края месеца се очаква да бъде активна.

На заседанието на Комитета присъстваха по-голямата част от членовете, както и евродепутатът Владимир Уручев и народните представители инж. Петя Аврамова, Красен Кръстев и Красимир Богданов. Обсъдена бе програмата, посветена на 140 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Над 30 са проявите в официалната и съпътстващата програма на тържествата, в която освен традиционните културни изяви са включени и много нови събития.