Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
18.02.2016
Калин Каменов: Чрез откриването на бизнес инкубатор във Враца ще се подпомага работата на местните предприятия

Калин Каменов: Чрез откриването на бизнес инкубатор във Враца ще се подпомага работата на местните предприятия

Кметът на Община Враца Калин Каменов присъства на конференция „Подпомагане на малкия и среден бизнес“, която се проведе днес в града и бе организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/, Си Банк и „Майкрософт България“.

 „Община Враца ще се стреми да подпомага развитието на местния бизнес чрез инфраструктурни и административни инструменти. Добрата комуникация между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и предприемачите от региона ще подобри тяхната работа“, каза при откриването на форума Калин Каменов.

Кметът на Община Враца допълни, че е подадено проектно предложение по процедура за изграждане на „Бизнес инкубатор“ за подпомагане на местните предприятия. Той се създава по проект на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на икономиката по програма „Интеррег – ИПП” за трансгранично сътрудничество България – Сърбия , в който Община Враца е партньор.

Целта е оказване подкрепа и стимулиране развитието на младежко предприемачество и реализация на инициативи за насърчаване и обучение на младите хора в областта на иновациите.

#
# # # #