Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
19.02.2016
Със спектакъла „Аз съм Левски“ във Враца започна отбелязването на 143-тата годишнина от гибелта на Апостола

Със спектакъла  „Аз съм Левски“ във Враца започна отбелязването на 143-тата годишнина от гибелта на Апостола

В навечерието на 19 февруари в залата на Художествената галерия „Иван Фунев“ при Регионалния исторически музей във Враца се проведе вечер, посветена на Апостола на свободата. На събитието присъстваха зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева, Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Калиник,  Траянополски епископ Киприян, зам.-областният управител Ирина Иванова, общественици, граждани.  

Тази година на традиционната вечер по повод 143-тата годишнина от гибелта на Васил Левски бе представен спектакълът „Аз съм Левски“- рецитал на Иван Налбантов и пианист проф. Снежана Барова. Изтъкнатият актьор от театър „Българска армия“ обрисува образа на великия българин чрез стихове за него. Прочетените писма на Апостола продължават да звучат актуално и днес. Виртуозната пианистка допълваше с известни фрагменти от музикални произведения  представянето на уникалната личност на Апостола.

  

 

Днес, петък, от 11:00 ч. Община Враца отбелязва с панихида и програма 143-тата годишнина от гибелта на Васил Левски пред паметника на Апостола на свободата в центъра на града.