Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
19.02.2016
Враца се поклони пред Апостола

Враца се поклони пред Апостола

С панихида и програма пред паметника на Васил Левски в центъра на Враца бяха отбелязани 143 години от гибелта на Апостола.  На събитието присъстваха зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева, Негово Преосвещенство Врачански митрополит Калиник, областният управител Малина Николова и заместник - областните управители Ирина Иванова и Мирослав Комитски, председателят на Общинския съвет Румен Антов, ученици,  общественици и граждани.

В програмата на тържественото отбелязване, организирано от Община Враца, участие взеха Духов оркестър при НЧ „Развитие“, свещенически октет  при Врачанска Митрополия,  учениците от ОУ „Васил Левски“ Валентин Красимиров, Валентин Генов и Мартин Керефейски. Слово за Апостола на свободата прочете главният уредник в Регионален исторически музей Валерия Тарашоева.

  

Панихида за Йеродякон Игнатий отслужи Траянополски епископ Киприян.

„И ето, ние днес с умъчнени сърца стоим в това възпоминание за теб Йеродяконе и Апостоле, но стоим горди, че българска майка е дала живот на теб, родолюбец, вдъхновител, жертвоприносител пред олтара на поробената мила родина-Майка България.“,  каза в  словото си Траянополски епископ Киприян, след отслужената панихида в памет на Васил Левски.

 

В знак на признателност зам.-кметът, областният управител, представители на различни партии, учебни заведения и жители на града поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата в центъра на Враца.

 

#
# # # #