Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
24.02.2016
Зам.-кметът на Враца Петя Долапчиева посади розово цвете в леха „Не на насилието“

Зам.-кметът на Враца Петя Долапчиева посади розово цвете в леха „Не на насилието“

Всяка последна сряда от месец февруари се отбелязва „Денят на розовата фланелка“. Зам.-кметът на Община Враца по образование и социални дейности Петя Долапчиева се включи в инициатива в СОУ „Отец Паисий“, посветена на борбата с насилието и тормоза в училище.
Възпитаниците на учебното заведение във Враца бяха организирали флашмоб, чрез който изразиха своето отношение против агресията. Помощник-директорът Ева Стоичкова разказа историята, която дава начало на честването на „Деня на розовата фланелка“.
Децата и ръководството на училището бяха подготвили розови цветчета, които подариха на гостите, и по този начин те показаха своята съпричастност на този ден. Татковци на ученици от СОУ „Отец Паисий“ във Враца също присъстваха на събитието, защото тази година акцентът е насочен към бащите. Те спукаха розови балони и казаха, че не приемат агресията и се обявиха против насилието.
Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева се включи в инициативите на учебното заведение, като посади първото цвете в леха  „Не на насилието“ и се хвана на хоро заедно с ученици, преподаватели и родители. В края на организирания флашмоб възпитаници на учебното заведение изпяха авторска песен.
„Не на тормоза във всякакви форми! Не на агресията! Ние сме родени на този свят да се обичаме, а не да се мразим!“, около това послание се обединиха всички присъстващи на проявата.
По-рано през деня представители на Община Враца присъстваха на инициативи и в други училища в града, посветени на „Деня на розовата фланелка“.

 

 

 

#
# # # #