Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
26.02.2016
Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева откри среща с разследващ журналист

Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева откри среща с разследващ журналист

Разследващият журналист Христо Христов гостува във Враца за да представи пред ученици в града книгата си „Операция „Маратон“. Това е втора инициатива, която се организира от Община Враца и е във връзка с патриотичното възпитание на младите хора. Първата бе изложбата  „България 1944 -1989. Забранената истина“.

На срещата, която се проведе в Голямата зала на Младежкия дом, присъства зам.-кметът на Община Враца по образование и социални дейности Петя Долапчиева.

„Свободата е мила, истината скъпа. Без да познаваме своето минало, няма да имаме бъдеще. “, с тези думи Петя Долапчиева откри срещата и допълни, че истината не трябва да бъде изкривявана и да се крие от младите.

  

Чрез презентация и увлекателен разказ журналистът представи пред присъстващите своето специално разследване за оригинала на българската история, написана от Паисий Хилендарски -„История славянобългарска“. Книгата е била съхранявана дълги години в Зографския манастир на Света гора, от където е била открадната и тайно прибрана в България. Христо Христов е работил в държавните архиви и в архива на Държавна сигурност, а след това е описал в книгата „Операция „Маратон“, своето разследване.

Община Враца ще продължи да организира срещи с експерти, които да разкриват факти и истини за миналото на страната.

#
# # # #