начало » Новини
19.02.2009
Заместник-кметът по туризъм, спорт и оперативни програми на община Враца Тони Милева свика Организационния комитет за провеждането на Зимния спортно-туристически празник „Враца 2009”.

Традиционната проява ще се проведе тази година в последния ден на февруари в местността „Колониите” във Врачанския балкан, под патронажа на кмета на Враца инж. Тотю Младенов. Заместник-кметът обяви, че тази година интересът към туристическия празник е двойно по-голям от миналата година. До момента над 1 000 ученици са заявили участие в проявата. Най-активни са възпитаниците на СОУ „Козма Тричков”, СОУ „Никола Войводов”, НУ „Иван Вазов” и НУ „Софроний Врачански”. Цената на билета за ученици е 2,50 лв. в двете посоки, за възрастни 2,50 в едната. Автобусите за граждани ще пътуват от 8.00 до 10.00 ч. от паркинга при църквата „Св. Николай”.

Снежната покривка във Врачанския балкан към момента е около 35 см., което според председателя на Туристическо дружество „Веслец” Георги Петков ще създаде отлични условия за провеждането на традиционните игри и състезания на открито – крос в три възрастови групи, теглене на въже, бягане с чували, спускане с шейни и чували и ски-бягане. Организаторите са предвидили купи, медали и много приятни награди за победителите в състезанията.

   Откриването на 23 зимен спортно-туристически празник „Враца 2009” ще бъде в 10.30 ч. на 28 февруари.