начало » Новини
02.03.2016
Калин Каменов: Утре е денят, в който се гордеем с нашите предци, благодарение на които можем да се наречем свободни граждани

Калин Каменов: Утре е денят, в който се гордеем с нашите предци, благодарение на които можем да се наречем свободни граждани

Кметът на Община Враца Калин Каменов и зам.-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева раздадоха 2 500 знамена в навечерието на 3 март. Първото училище, в което бе даден старт на патриотичната инициатива, бе НУ „Иванчо Младенов“. Кметът и неговият екип призоваха всяко дете да постави националния флаг на прозореца, балкона или друго видно място, с което да покажем, че нашият град почита Националния празник.

„Утре е денят, в който се гордеем с нашите предци, благодарение на които можем да се наречем свободни граждани. На Националния празник всички ние трябва да възпитаме традиции, чрез които децата да не бъдат просто зрители, а да участват активно в честванията на 3 март“. С тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов откри интерактивния урок по родолюбие в началното училище и призова всички да се включат в отбелязването на празника на площад „Христо Ботев“ в града.

Пред учениците застанаха актьорът и учител Филип Филипов, превъплътен в образа на великия поет и революционер Христо Ботев и режисьорът Искрен Красимиров, изиграл ролята на видния общественик Захари Стоянов. „Целта на патриотичните уроци е децата да се докоснат до историческите личности и да се възпламени техният интерес към историята“, обобщи след урока кметът.