начало » Новини
02.03.2016
Над 200 балона с цветовете на българското знаме ще полетят в небето над Враца на 3 март

Деца от врачански училища ще поставят утре началото на отбелязването на Националния празник на Република България и 138-та годишнина от Освобождението на България от турско робство - 3 март.  Лъчове с ученици, носещи над 200 балона с цветовете на българското знаме, ще се съберат на площад „Христо Ботев“ в града и ще участват в честването.

С ритуал по издигане на националния флаг и тържествен водосвет, отслужен от ставрофорен свещеноиконом Николай Костадинов, секретар на Врачанска Митрополия, ще започне отбелязването на Националния празник.  В честването ще вземат участие още 5-годишната Мериан Поповска, която ще рецитира стихотворението „Аз съм българче“, средношколски хор „Отец Паисий“, Врачанска Митрополия, военнослужещи от Военно формирование 54990, Духов оркестър при читалище „Развитие“.

След официалното отбелязване на празника на площад „Христо Ботев“ Танцов клуб „Нанков“ ще прикани присъстващите да се хванат на българско хоро.

По повод Националния празник на България входът на Регионалния исторически музей е безплатен и всеки жител на Общината или гост може да разгледа експозициите. От 12 ч. в градската концертна зала започва празничен концерт на Танцов състав „Хемус“ към Община Враца, ДТС „Радост“ и квартет „Чарити“ към Центъра за работа с деца. Входът е свободен.